За нас

Галерия „Артисимо“ е създадена още през 1990г. Всичко започна с дългите часове прекарани в ателието, изработвайки накити от благородни материали и амбицията ни да създадем ново и различно галерийно пространство, което да показва всички онези изящни, ръчно изработени накити, които сътвориха, както нашите ръце, така и тези на много талантливи български художници.

Вече в продължение на много години галерия „Артисимо“ се намира в сградата на Хан Хаджи Николи – паметник на културата строен от Кольо Фичето. Повлияна от архитектурата на късния период на българското възраждане, както и от духа и традициите на живописната занаятчийска улица „Самоводска чаршия“, галерията се е утвърдила като културно средище носещо характера на българското съвременно изкуство.

След всички тези години и преживени промени, се развиха нашите въображение и амбиции, разкривайки пред нас и нашите партньори нови, интересни и вълнуващи възможности. Ето как, през 1996г. открихме още една галерия в старата столица.

Днес, ние работим съвместно с над 80 автори от цяла България. Сред тях има доказали се имена, както в стрната, така и в чужбина.

Най-важното за нас са били клиентите, още от самото начало, когато нашето начинание беше по-скоро въпрос на ентусиазъм отколкото на бизнес.

Надяваме се, че чрез нашите галерии, уникните и интересни творби на всички тези талантливи български автори ще намерят ствоя път към истинските ценители.

Щастливи сме, че днес можем да покажем всички тези творби, както в галериите ни, така и в уеб пространството, за да може посланието за красота, вкус и изящество на уникалните български накити да достгне до все повече хора.